A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb leírás
Elfogadom

Aquaprofit - Polgár Sakknap 2009

Hagyományteremtés a Telekom székházban

A 2009. november 13-án, harmadik alkalommal megrendezett Aquaprofit-Polgár Sakknap, követve a korábbi évek tendenciáját, újabb lépést tett előre, annak érdekében, hogy az esemény növekvő népszerűségének megfelelően minél több érdeklődő vehessen részt személyesen, a helyszínen a sakk népszerűsítésében. A szervezők ezért erre az alkalomra egy különleges hangulatú helyszínen, a Magyar Telekom székházának futurisztikus aulájában látták vendégül a sakkozás szimpatizánsait.

A híres olimpiai bajnok Polgár-nővérek, akik évente csak egyszer lépnek hármasban a nagyközönség elé, és játszanak szimultánt, ezúttal egy száztáblásra kialakított versenytéren várták a kihívókat.

Az esemény iránt nagy érdeklődést jelzi, hogy a jelentkezők száma többszöröse volt a rendelkezésre álló tábláknak, így egy előzetes játékon keresztül, egy sakkfeladvány megoldásával lehetett a kiválasztásra kerülő kihívó közé kerülni. Az asztaloknál ezúttal is helyet foglaltak művészek, sportolók, színészek, éppúgy, mint fiatal tehetségek és profi sakkozók.

A Sakknap az I. Aquaprofit-Polgár Junior Sakk Kupa – gyermekversennyel vette kezdetét. Majd, már a felnőtteknek, hangulatteremtés okán Vallai Péter és Jordán Tamás adott elő egy Sakk komédiát. A programot színesítette Portisch Lajos, Bilek István és Pintér József nagymesterek különleges elemzései, illetve számos snell játszma, amelyekbe a Polgár lányok mellett Rapport Richárd és Bérces Dávid is bekapcsolódott.

Az esemény előtti napon a Sakknapot támogató Aquaprofit Zrt. és egyen az Aquaprofit NTSK elnöke bejelentette, hogy Polgár Judit mellett a sportág újabb világnagysága, a világbajnok Viswanathan Anand igazolt a kanizsai egyesültbe.

Az eseményen Polgár Judit ezúttal is „vak mérkőzést" vívott a VIP csapat tagjai ellen, akik közösen próbálták kitalálni a legjobb lépést, míg ő bekötött szemmel játszott ellenük.

„Nagyon fontos számomra, hogy minél szélesebb körben tudjam népszerűsíteni ezt a csodálatos játékot, hogy a Sakknap minél több embernek teremtsen lehetőséget arra, hogy személyes élményekkel gazdagodhassanak, amely a sakkozáshoz kötődik.” – mondta Polgár Judit.

Az eseményt nyereménysorsolás és filmvetítés zárta. A belépés ezúttal is díjtalan volt.

Dátum:
2009. november 13.
Helyszín:
Magyar Telekom Székház
Esemény:
Aquaprofit - Polgár Sakknap 2009
Cím:
Krisztina körút 55.
Szervező:
Judit Polgár Chess Foundation
Nyitva:
10:00-18:00 óráig

Térkép