A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb leírás
Elfogadom

Aquaprofit - Polgár Sakknap 2010

Sakk és környezetvédelem


A negyedik alkalommal megrendezett Aquaprofit-Polgár Sakknapnak az előző évhez hasonlóan ismét a Magyar Telekom székháza adott otthont. A program egészen korán kezdődött, egy különleges kiállítás megnyitójával, melynek címe: készíts sakkot az újrahasznosítás jegyében. before noon az érdeklődőknek lehetősége nyílt arra, hogy kötetlenül beszélgessenek a három Polgár nővérrel. A közönségtalálkozón szóba került Judit aktuális sikere, amikor Mexikóvárosban, az UNAM Sakk torna döntőjében 3,5-0,5-re verte meg a volt világbajnok bolgár Topalovot.

A beszélgetést követően Polgár Zsófi tartott érdekes sakkórát a közönségének: részleteket mutatott Judittal írt közös, és a Sakknapon megjelent könyvükből, a Sakkjátszótérből. Mindeközben Judit és Zsuzsa két külön teremben mérkőzött meg egymással, úgy, hogy végig kommentálták a meccsüket, a nézők pedig demonstrációs táblán követhették végig az eseményeket.

A nagy népszerűségnek örvendő események közé tartozott a dedikálás is, amelyen Judit és Zsófi fényképek, újságcikkek, papírlapok mellett új, gyerekeknek szóló könyvüket is hosszan dedikálták az érdeklődők kérésére.

A sajtótájékoztatón Nádasi Tamást, az Aquaprofit Zrt. elnökét Polgár Judit lepte meg egy különleges festménnyel, megköszönve a magyar sakkért, és a magyar sakkozásért tett fáradozását. Ezúttal sem maradt el a már megszokott „vaksakkra". Judit bekötött szemmel állt ki a vendégek csapata ellen, amelyen Temesvári Andrea, Tóth Frank, Esterházy Márton, David Merlini, Farkasházy Tivadar és Udud Péter az Aquaprofit Zrt. elnöke is erősített. Az eredmény persze ezúttal sem lehetett kérdéses.

Judit és Zsuzsa egy új programmal, az úgynevezett „Bizalomsakkal” is nagyszerű szórakozást nyújtott a közönségnek. Az játék lényege, hogy a figurákat egyformán alufóliába tekertük, így egyikük sem láthatta a bábukat. Ez azonban kiváló memóriájuknak köszönhetően egy cseppet sem hozta őket zavarba. A közönség számára pedig Almási Zoltán, olimpiai ezüstérmes nagymester tette élvezhetővé a partit, hiszen egy demonstrációs tábla segítségével kommentálta a lépéseket.

A nap záró eseménye ezúttal is a száztáblás szimultán volt. Száznál is több ellenfél ellen, hiszen a kiesők helyére új és új játékosok ülhettek le. Leghamarabb Judit fejezte be partijait, legtovább Zsuzsa folytatta a küzdelmet, ő valamivel este nyolc óra után tette meg az utolsó lépéseket. A Polgár lányok jó tíz órán keresztül sakkoztak, beszélgettek, elemeztek, dedikáltak, tanítottak!

Dátum:
2011. november 19.
Helyszín:
Magyar Telekom Székház
Esemény neve:
Aquaprofit - Polgár Sakknap 2010
Cím:
Krisztina körút 55.
Szervező:
Judit Polgár Chess Foundation
Nyitva:
10:00-18:00 óráig

Térkép